Als je lid bent van verschillende nieuwsbrieven en / of af en toe een blogje schrijft, zie je regelmatig de uitnodigingen voorbij komen voor “speciale VIP avonden”
Normaal gesproken laat ik dat soort gelegenheden tot “kom kopen!” aan mij voorbij gaan, maar dit keer had ik het gevoel dat de All4running VIP Night net iets anders zou zijn.
Ok, in de uitnodiging werd dan wel gesproken over “exclusieve kortingen op het hele assortiment” maar normaal gesproken ontvang ik verzoekjes op hetzelfde adres waarmee ik lid van de mailing list. En dit geval ontving ik hem op mijn zakelijke adres.
Dus iemand moet ergens mij geselecteerde hebben voor deze “persoonlijke uitnodiging”…..

All4running VIP night

Nou scheelde het al dat mijn favo tight toch ondertussen wat slijtplekken begon te vertonen en dat de kanaries inmiddels ook zo’n 1000km gelogd (en 500km ongelogd) hebben en dan is een avondje shoppen met korting wel welkom.

Stiekem laat ik mij af en toe graag fêteren en zo reisde ik op vrijdag avond af naar Alkmaar alwaar de all4running flag ship store gevestigd is.

Voor wie All4running niet kent
Jarenlang zat er een kleine hardloopwinkel in Alkmaar op de hoek Schoutenstraat / Breedstraat. Een winkel door en voor hardlopers.
In 2011 werd daar een nieuw concept uitgedacht dat zowel winkel als webshop combineerde en All4Running ging heten.
Omdat het oude pand al bijna uit zijn voegen barstte om alles voor een toegewijde hardloper te leveren is men in 2014 verhuisd (50 meter verderop) naar Breedstraat 38

In deze winkel van 2 verdiepingen vind je beneden alle kleding, accessoires en een wand waarop alle schoenen uitgestald zijn en op de 1e verdieping een 3 baans atletiek baan (De Shoe advisor) waarbij met niet alleen je filmopnamen kan maken van hoe je landing en afzet is, maar in 2 van de 3 banen zit scan apparatuur gelijkwaardig aan die van de podoloog waarmee men volledig de voetafwikkeling kan volgen. Ideaal voor iemand zoals ik die een voetprobleem heeft om het verschil  in stap tussen links en rechts inzichtelijk te maken.

Aangekomen bij de winkel

Viel niet echt te ontdekken dat er een VIP avond was. Afgezien van het feit dat de deur na 18:00 uur nog open stond.

All4running voorkant winkel bij nachtBinnen was het gezellig druk met klanten, maar ook hier ontbrak het gevoel van een VIP night. Je verwacht dan toch dat je bij binnenkomst een fluut met bubbelende sportdrank krijgt of dat er demo’s van nieuwe producten zijn.  Maar helaas.
Dus stortte ik mij ook gewapend met een boodschappen lijstje in het koop geweld, want met 40 % korting op kleding en 21 % korting op schoenen mag ik natuurlijk niet laten liggen.

Nike heren dri-fit FLASH tightAls eerste stortte ik mij op de benedenverdieping alwaar de kleding hangt.
Het rek met heren tights was al flink geplunderd, maar al snel spotte ik de tight die ik al de heel winter wilde hebben. Helaas hing deze er niet meer in mijn maat.
Met als gevolg dat 2 (!) verkoopsters de dozen en het magazijn indoken en wonder boven wonder de allerlaatste in mijn maat boven water wisten te toveren!

Dol blij met mijn Nike Dri-fit Flash Tight op zoek naar de volgende.

Helaas was de Gore tight er echt niet meer in mijn maat en was de laatste die er nog wel was echt te groot.

Nike Dri-Fit Wilder TechTenslotte MOEST ik natuurlijk de blikvanger uit het rek nog proberen. De nike dri-fit tech wilder. (die gelijk de bijnaam “Zebrabroek” kreeg. Het stofje voelt iets gladder dan de de wat wol achtige nike tights die ik normaal gewend ben, maar het is natuurlijk ook een tech tight. Met deze print en een leuk sportbroekje er op, wordt dat dus urban running van het voorjaar!
Inmiddels heeft deze tight een eerste test run gehad tijdens de Egmond HM en ik moet zeggen dat met windkracht 8 – 9 tegen hij toch niet helemaal warm bleef als je stil stond in het startvak. (maar ik vraag me af welke tight dat wel had gedaan)

En toen was het naar boven naar de

Schoenen

Daar was het op dat moment niet zo druk, maar tijdens mijn pas en test rondjes zouden de wachtbankjes snel vol lopen. Aangezien er hier al 5 – 6 man/ vrouw aan het helpen waren en alle banen en film apparatuur continue bezet was zou met name hier een sport drank proeverij, of demo van het een of ander om de mensen af te leiden voor de volgende keer handig zijn.
Als eerste wilde ik graag de Brooks Glycerine 13 testen.  Ik ken verschillende lopers die zeer enthousiast zijn over de Glycerine. En ik moet zeggen de ruimte voor mijn voorvoet voelde geweldig.
Maar tijdens een rondje op de testbaan vraag ik me echt af hoe iemand hier marathons op kan lopen. Mijn voeten zakten weg en ik had het gevoel alsof er een hard blokje onder mijn hak zat!

Omdat ik in het verleden de Saucoy Triumph ISO al eens aan een test had onderworpen  wilde de verkoopster dat ik ook een rondje maakte op de Saucony triumph ISO 2. (de mevrouw naast me op het bankje begon al wat chagrijniger te kijken)
Ondanks dat de maatvoering en de hielkap verbeterd zijn ten opzichte van de 1e versie liep ik er nog steeds niet lekker op.
Dus ik terwijl ik ze uit trok Vroeg ik om dan maar weer een Saucony Breakthru (mijn huidige duurloop stappers). Zodat ik op dat model weer even vooruit kwam.

Saucony Breakthru 2Met een “ik wist dat je kwam” pakte de verkoopster vervolgens de Saucony Breakthru 2 !!!
Mevrouw naast me trok nu een gezicht als een oorwurm, want helaas nieuw model betekent opnieuw passen en dus langer wachten voor haar.
Gelukkig voor haar was dat na 2x de testbaan over snel gedaan en stond ik te stuiteren.
Met dit model lijken zelfs de laatste kleine onvolkomenheden ten opzichte van het vorige model opgelost!

Ondanks alle kortingen heb ik uit eindelijk maar met mijn ogen dicht gepint. Het bedrag was iets te groot, maar ik kan voorlopig weer even vooruit (En uiteraard wordt alles hier gereviewd!

Tips voor een shopping night

Als laatste wat korte tips voor een VIP night als dit.

  • Zorg dat je op tijd komt. Veel mensen gaan na hun werk naar huis om te eten en komen vervolgens met partner terug. Dat betekent dat het na 19.00 uur snel druk wordt en de wachttijden kunnen oplopen.
  • Maak een lijstje All4running heeft een prima website waar je alle voorradige artikelen kunt zien. (al stonden niet al mijn artikelen er op)
  • Weet je prijs! Zoals weel winkels ligt de prijs in de webshop iets lager dan in de winkel. Als je toch al op de webshop kijkt voor je boodschappenlijstje onthoud dan de prijs. Als je zoals ik kletsend en stuiterend bij de kassa staat vergeet je nogal snel dat de korting van de WINKEL prijs af gaat en niet van de webshop prijs!. Gelukkig is de service van All4Running goed en was het na 1 telefoontje duidelijk. Maar je moet er wel even voor terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER