Marathon Frankfurt 2014 kom er aan

Voor wie de voorgeschiedenis gemist heeft…
in 2008 werd ontdekt dat mijn longen kapot waren mijn hele wereld stortte zo’n beetje in aangezien je gelijk allerlei beperkingen mee krijgt.
In een poging mijn longen weer in beweging te krijgen pakte ik na jaren het hardlopen weer op.
In 2010 vroeg iemand me om zijn startnummer op te halen voor Amsterdam Marathon.
Ik zag de hele scene de internationale club van marathon lopers de expo en ben huilend op de fiets naar huis gegaan. Geconfronteerd worden met iets wat je niet meer kan is best pijnlijk.
In de jaren daarna dat ik of aan het werk was of buiten het stadion vrienden en bekenden stond te supporteren, bij de start hield ik het niet droog.

Fast forward naar voorjaar 2014
Ik spreek af om als als sportmasseur mee te gaan met TeamVroem naar Frankfurt…Quote when something scares you
Hardstikke leuk en gezellig maar….
Er is in Frankfurt alleen de marathon afstand. Dat betekende of in je eentje een rondje hardlopen door een onbekende stad of
ALL THE WAY IN
Ik grap wat met Henny dat ik dan wel een schema wil met eindtijd 3:30 wat (gezien mijn huidige tempo’s) word afgedaan als Kamikaze en laten het erbij

Een beetje fast forward naar zomer 2014
Vanwege een schouderblessure kon ik me dit seizoen niet meer richten op de (korte) triathlon afstanden en kan ik alleen het lopen nog serieus doen.
De grap over kamikazeschema laat me niet los en samen met Henny, zonder verder iemand op de hoogte te brengen, beginnen we een schema op te stellen….
langzaam beginnen we de afstanden op te bouwen en ik sta verbaasd hoe goed mijn longen zich houden….
Helaas begin ik wel steeds meer pijn in mijn voeten te krijgen. IK weet dat ik tegen een blessure aan zit en probeer die met behulp van de vrienden van Intersport Veldhuis Beverwijk onder controle te houden… (ik vermoed dat Remco af en toe hoofdpijn van mij kreeg als ik weer kwam met de vraag hoe we iets konden oplossen, sorry!)

Tot ik 3 weken geleden griep kreeg. slap als vaatdoek sta ik op van de bank en voel *plop* in mijn voet en weet dat ik het nu met zooltjes alleen niet red.
Na wat rondbellen kom ik afgelopen vrijdag bij Rob Tamminga uit. Die na 1,5 uur duwen en trekken en draaien 3 gewrichtjes in mijn voet, 1 onder mijn knie en mijn enkel weer volledig op zijn plaats heeft gezet. En het mooiste van alles ik mocht starten!
een testloopje afgelopen zondag gaf aan dat alles redelijk voelt. De grootste zorg nu is om de blaren op 1 teen onder controle houden.

en nu
De tassen staan (bijna) helemaal ingepakt
geslapen heb ik de afgelopen week weinig..
Ben ik er lichamelijk klaar voor? ik hoop het, maar ik reken op de meest gruwelijk spierpijn ooit. (ondanks alle aanwijzingen over techniek van Martin op de drafbaan)
Ben ik er geestelijk klaar voor? nee maar alle support (marten nog bedankt voor het compliment, Marco en Kitty bedankt voor het aanhoren van mijn geklaag) slepen me er wel doorheen.

Zondag 10:10 uur sta ik in het startvak bij de Marathon van Frankfurt.
Komen er tranen? jazeker!  Alleen dit keer niet om iets wat ik niet meer kan, maar om wat ik in de afgelopen maande bereikt heb.
Of ik hem uitloop of niet, het gaat niet om het doel. Het gaat om de weg er naar toe.
Iedereen bedankt voor alle steun de afgelopen 10 weken en
Henny bedankt voor het schema, alle feedback en antwoorden en vooral dank je wel dat je dit avontuur met mij aandurfde
Ik zie je zondag middag aan de finish…

frankfurt marathon this is your day

6 REACTIES

 1. Aan de bak zondag! Eindtijd onbelangrijk, doel is uitlopen!
  See you at the finish!!!
  Nb slaap wordt overgewaardeerd 😉 (3u40 is het nu)

 2. Aan de bak zondag! Eindtijd onbelangrijk, doel is uitlopen!
  See you at the finish!!!
  Nb slaap wordt overgewaardeerd 😉 (3u40 is het nu)

 3. Ik vind het geweldig dat je al zo ver bent gekomen, Jan. Ik leef met jou, en de andere ff gangers mee as zondag. Toi, toi, zet ‘m op en hopelijk geniet je zondag met volle teugen.

 4. Ik vind het geweldig dat je al zo ver bent gekomen, Jan. Ik leef met jou, en de andere ff gangers mee as zondag. Toi, toi, zet ‘m op en hopelijk geniet je zondag met volle teugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER