Glow Eindhoven

0
404
Glow Eindhoven 2016

De dagen zijn al flink korter en het is geen weer meer om tot s’avonds laat op het strand te zitten. Dus op zoek naar ander vermaak.

Afgelopen zaterdag zijn we daarom richting Glow vertrokken in Eindhoven.

Glow

Glow is een jaarlijks evenement rondom lichtkunst. Kunstenaars presenteren een week lang allerlei licht technieken gratis aan het publiek.

Omdat de mogeiljkheden voor creatief fotograferen in het donker over het algemeen beperkt zijn zie je hele hordes fotograven met hun statief langs de route. Ook ik had mijn camera mee. (maar uiteindelijk weinig gebruikt bij gebrek aan inspiratie….)

Er zijn 2 routes uitgezet. 1 door de binnenstad en 1 over het science park. Ze zijn makkelijk te volgen zijn doordat er langs de route grote vlaggen hangen en op bepaalde punten kan je van de ene op de andere route overstappen

labyrinth of Passion

Wij begonnen onze route bij het labyrinth of Passion op de Catharinekerk. Het mooie van bewegend beeld is dat je als een kind in een tekenfilm helemaal op kan gaan in de beelden. En je intussen afvragen hoe ze alles zo goed uitgelijnd krijgen. Een arm die opeens uit het raam van de kerk komt? Ik vond het prachtig!
Bewegend beeld doet het bij mij al snel beter dan iets statisch waarbij ik me moet gaan afvragen wat de kunstenaar er mee bedoelde.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de bewegende staven in de Heuvelpassage. Het is dringen om binnen te komen door de enige (draai) deur die open is. Eenmaal binnen is het te druk is om een goede hoek voor je foto op te zoeken.

Lucio Linea

Lucio Linea
bron: GlowEindhoven.nl

Als kind kon ik gebiologeerd kijken naar al het kleine leven dat er in en rond een boom leefde. Lucio Linea is dan ook een ultieme droom. Langs de Stationsweg lijkt het alsof alle bomen bezaaid zijn met vuurvliegjes. Helaas schieten hierbij mijn fotografie skills echt te kort. (of ik had een statief mee moeten nemen. Ik kreeg het niet (goed) vastgelegd.

 

GlowCamp

Glow Eindhoven 2016, Glow campOok GlowCamp, een netwerk van draden die de hele tijd groen oplichten, kwam op mij meer over alsof het bedoeld was om mensen vooral naar de kraampjes met GlowWijn, Warme worst of andere warme snacks te trekken. Leuk dat er hangmatten en zitkussens liggen. Maar met 2 graden boven 0 nodigt het niet uit om er gebruik van te maken.

 

de Effelaar

De boodschap die op de Effelaar geprojecteerd werd was duidelijker dieper dan mijn filosofisch inzicht kon bevatten. Grappig gedaan, maar in mijn ogen niet vernieuwend noch inspirerend.

lumiere tango

Wel weer mooi was de lumiere tango. Een choreografie met 48 lichtbundels die op grote afstand al gezien kan worden.

Het nadeel van november: het is koud. Als je een paar uur buiten slentert ben je uiteindelijk wel toe aan beker warme chocomelk.

Nadat we weer enigszins opgewarmd waren vertrokken we richting auto. Maar wel met nog een zijweggetje langs het Axioma op het stadhuis.

Een aanrader mits je een 3D bril bij je hebt (of ergens weet te regelen)

Hardlopend langs alle objecten van Glow?

Mocht je nu geen zin hebben in dat geslenter in de drukte…

Zaterdag 19 november is er de Glow run. Een hardloop evenement waarbij je 5,5 km langs de meest lichtkunstwerken gaat!.

LAAT EEN REACTIE ACHTER